14 Nisan 2020 Salı

Müşterilerinize yönelik deneyim pazarlaması yaparken nelere dikkat etmelisiniz?




Müşterilerinize yönelik deneyim pazarlaması yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
1.    Çalışanlarınız önceliğiniz olsun. Çalışanlarınıza ilk müşterileriniz gibi davranın. Unutmayın! Onlar mutlu olursa, müşterileriniz de mutlu olur.
2.    Müşterilerinizle duygusal bağ kurun. Sunduğunuz ürün ve hizmetler, müşteri kitlenize “dokunabilmeli.”
3.    Anında gerçek geri bildirimler alın. Satın alma sonrası uygulama üzerinden oylamalar ya da mail ile müşteri memnuniyet anketleri vb.
4.    Müşterilerinizin bireysel ihtiyaçlarına odaklanın ve geleceğe yönelik marka stratejilerinizi planlarken göz önünde bulundurun.
5.    Sosyal medyaya kulak verin. Müşterilerinizin sorunlarına çözüm sunan hatırda kalır hizmetler sunun.
6.    Yapay zekânın gücünden faydalanın. Belli sorunlara yönelik ücretsiz chatbot’lar oluşturarak çözüm sunun ve müşterilerinize özel tekliflerde bulunun.
7.    Müşterilerinizi takdir edin. Özel hediyeler vererek teşekkür edin.
8.    Websitenizde canlı yardım hizmeti sunarak anında cevap verin ve müşteri deneyimini zenginleştirin.
9.    Müşterilerle iletişim kurarken samimi bir dil kullanın. Resmi ve soğuk bir üslup takınmak yerine “Speak Human” anlayışını benimseyin.
10. Etkileşimi teşvik edin. Tüm dijital medya platformlarında faaliyet göstererek müşterilerinize interaktif iletişim ortamı sunun. Yaptığınız paylaşımların kullanıcı odaklı olmasına özen gösterin. Gönderilerinize yapılan olumlu ya da olumsuz tüm yorumlara hızlı ve yapıcı bir dille karşılık verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder