4 Temmuz 2016 Pazartesi

Genç girişimcilere öneriler: Çok Çalışın, Risk Alın, Aşk İle Yapın!

Genç girişimcilere öneriler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan'dan girişimci gençlere öneriler: Çok çalışın, risk alın, aşk ile yapın! 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan öncelikle girişimcilik bir yaşam tarzı, bu nedenle girişimci olmayı istemek gerekiyor, bir şeyi istediğinizde bütün bir kainat da o istediğinizin hayırlı bir şekilde olması için el ele veriyor. İstemek fiilini yerine getirdikten sonra girişimcilere tavsiyelerim şöyle diyerek önerileri sıraladı:
1- Hedef Belirleyin: Çünkü hedefi olmayan gemiye rüzgâr bile yardım etmiyor.
2- Farklı Olun: Yenilikçi sıra dışı yaklaşımlarda bulunun, çünkü herkesin gittiği yoldan gittiğinizde iziniz kaybolur, ancak yol olmayan yerde iz bırakırsınız.
3- Çok Çalışın: En güzel manzara en zor ve en yüksek tırmanıştan sonra görünür ve hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmadı.
4- Vazgeçmeyin: Çünkü ‘vazgeçinceye’ kadar başarısız sayılmayacaksınız. Başarısızlık yere düşmek değil, ayağa kalkmayı reddetmektir. Kazananlar hata yapmayanlar dan değil asla vazgeçmeyenlerden çıkar.
5- Başarısız Olun: Başarısızlıktan korkmayın, hiç denememekten korkun. Başarı oranını yükseltmek için başarısızlık oranınızı da artırmalısınız.
6- Risk Alın: En büyük risk, hiçbir risk almamak. Çünkü yüzleşmediğimiz korkular sınırlarımız olur, yüzleşin sınırlarınızla.
7- Aşk İle Yapın: Hayatın 1 numaralı kuralı; ne yaparsan yap aşk ile yap ve seni mutlu eden şeyi yap.
8- Başlayın: Fırsatlar kapılarını sonuna kadar açtığında ardından gitmek için tereddüt etmeyin. Yola çıktığınızda yol da görünmeye başlar, evet uzun ve zorlu bir yol ama kesinlikle yolculuğa değer. Başlamak için en uygun zamanı beklerseniz hiç başlayamayabilirsiniz. Mevlana’nın dediği gibi “Güzel günler sana gelmez, sen ona gitmelisin”. Şimdi başla, şu an bulunduğun yerden elindeki imkânlarla başla!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder